Άκης Σκέρτσος: Και ξαφνικά τελεία – Έτσι απλά

Συγκλονίζει ο Άκης Σκέρτσος για τον 28χρονο αδερφό του που έφυγε σε τροχαίο: Και ξαφνικά τελεία – Έτσι απλά
Η εξομολόγηση του Άκη Σκέρτσου για την απώλεια του αδερφού του που έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.

Συγκλονίζει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος μίλησε για τον αδερφό του που έχασε σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Σε άρθρο του στη Lifo για το Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, ο κ. Σκέρτσος προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την απώλεια που βίωσε, τονίζοντας παράλληλα πως με τις παρεμβάσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση θα δημιουργηθεί μια νέα κουλτούρα οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Η περιγραφή του για το οδυνηρό βίωμα που είχε είναι συγκλονιστική. “Το 2001 ο αδερφός μου, 28 χρόνων τότε, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα”, αποκαλύπτει στην αρχή του άρθρου του προσθέτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες: “Ετοιμαζόταν να συγκατοικήσει με την κοπέλα του, είχε πάρει μόλις προαγωγή στη δουλειά του, ήταν η ψυχή της παρέας του με πολλούς και αγαπημένους φίλους”.

“Και ξαφνικά τελεία. Έτσι απλά”

“Ήταν ένας καλόκαρδος, έξυπνος, γεμάτος χιούμορ και χαρά για ζωή νέος άνθρωπος. Όλα του πήγαιναν καλά και η ζωή ανοιγόταν μπροστά του με τις καλύτερες προοπτικές”, συνεχίζει τονίζοντας ότι εκεί που ο αδερφός του είχε δρομολογήσει τη ζωή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “και ξαφνικά τελεία. Έτσι απλά. Χωρίς καμιά ψυχική προετοιμασία για το αδιανόητο, με ανείπωτες κουβέντες που πάντα αφήναμε για αργότερα, με αμέτρητα γιατί. Με πρωτόγνωρο και βαθύ πόνο”.

Αναφερόμενος στο πως κάποιος μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει πως “η αγριότητα αυτής της απώλειας δεν περιγράφεται και θα ήθελα να μην τη ζήσει κανείς. Η τρύπα που ανοίγει στις ψυχές των οικογενειών που χάνουν συγγενείς σε τροχαία δυστυχήματα δεν κλείνει ποτέ. Μπορεί να σε διαλύσει”.

“Απαιτεί μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να συμφιλιωθείς μαζί της και να συνεχίσεις τη ζωή λειτουργικός. Όλοι γνωρίζουμε συζύγους, παιδιά, μανάδες και πατεράδες, αδέρφια, που μετά από τέτοια μοιραία γεγονότα κυκλοφορούν σαν φαντάσματα, σκιές του εαυτού τους, για το υπόλοιπο της ζωής τους”, καταλήγει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και στη συνέχεια αναλύει γιατί είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί το νέο σχέδιο για την οδική ασφάλεια.