Ο κύριος Ιωσήφ Βουράκης, Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, δημοσιοποίησε μία ανακοίνωση στην εφημερίδα «Κοινωνική» με αφορμή την παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων μας και μελών του ΔΣ του ΟΠΑΝ Βάνας Μελά και Παναγιώτη Αναστασάκου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις 27.01.2021.
Από καιρό έχουμε δηλώσει ότι ο κύριος Βουράκης είναι απολύτως ακατάλληλος για τη δουλειά που του έχει ανατεθεί. Με το κείμενο του ξεπέρασε τον εαυτό του. Η δημοτική πλειοψηφία αναθέτοντας του τη διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματικά έμπλεξε τη γηπεδική κερκίδα με το θεατρικό θεωρείο. Ο πρόεδρος του οργανισμού νομίζει ότι ποδόσφαιρο και θέατρο είναι το ίδιο -κάτι σαν παράσταση με πολύ φασαρία.
Δεν έχει νόημα να του απαντήσουμε, γιατί δεν θα καταλάβει τι λέμε, όπως δεν κατάλαβε τι είπαν οι σύμβουλοι μας στο συμβούλιο. Του προτείνουμε όμως να ανοίξει το λεξικό να δει τι σημαίνει το αρχαίο ρητό «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται. Ταιριάζει ακριβώς στην περίπτωση του.
Για τα υπόλοιπα θα τα πούμε δημόσια όταν έρθει η ώρα.
H ανακοίνωση του κυρίου Βουράκη.
Παρακαλούμε την εφημερίδα «Κοινωνική» να δημοσιεύσει την απάντησή μας.
Σκληρή απάντηση Βουράκη για δήθεν «αποκαλύψεις» -Ζητά επίσημα στοιχεία εντός 10 ημερών

«Μετά από την ολοκλήρωση του δημοτικού συμβουλίου, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, πρέπει να παραδεχτώ πως όλοι βγήκαμε σοφότεροι μετά το πέρας της διαδικασίας. Αρχικά επειδή η παράταξη του «Πειραιάς για όλους», μέσω των μελών του, μας έκανε γνωστή την στρατηγική που ακολουθεί προκειμένου να παρακωλύσει τις διαδικασίες των διοικητικών συμβουλίων του ΟΠΑΝ, αλλά και ενός ακόμη «χαρίσματος» που από ότι φαίνεται ανέπτυξαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, στην δημιουργία φαντασμάτων και «ψευδωνύμων».
Ειδικότερα κύριος μέλος της παράταξης του Σύριζα «αποκάλυψε» την μέθοδο με την οποία προσπαθούν να «κολλήσουν» διαδικασίες καθώς όπως ο ίδιος ομολόγησε , καθυστερούν ( τυχαία;) να προσέλθουν έγκαιρα στα συμβούλια μας – τα οποία μάλιστα ξεκινούν και με καθυστέρηση έως σαρανταπέντε λεπτά – και θεωρούν ότι η πλειοψηφία δεν έχει τελικώς το δικαίωμα να αποφασίζει, αναιρώντας ουσιαστικά το νομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο λειτουργούμε ως οργανισμός και ως διαδικασίες.
Αμέσως μετά στην ομιλία της κυρία, μέλος της παράταξης του Σύριζα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθυνόμενη στο σώμα, αλλά και στον Δήμαρχο αναφέρθηκε σε στοιχεία το οποία σύντομα θα είναι διαθέσιμα και θα αφορούν σε «παιχνίδι» «ψευδωνύμων» (;;;;;). Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «όταν θα είναι» η ίδια και «θα είμαστε» όπως ανέφερε ξανά, έτοιμοι θα απευθυνθούν στο σώμα, αφήνοντας σαφείς αιχμές απέναντι σε εμένα ως πρόεδρο του Οργανισμού, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και στην ίδια διαδικασία.
Όσο και αν με διασκεδάζει η συγκεκριμένη δήλωση και όσο και αν την βρίσκω απόλυτα ψυχαγωγική, δεδομένου ότι αγγίζει τουλάχιστον τα όρια της μυθοπλασίας με φανταστικές μάλιστα προεκτάσεις, αγγίζει και τα όρια της νομιμότητας και της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ως πρόεδρος του οργανισμού και ιδιαίτερα ως ένας υπεύθυνος άνθρωπος , ζητώ από την εν λόγω κυρία εντός 10 ημερών είτε να μας προσκομίσει τις αποδείξεις των όσων λέει, είτε να ανακαλέσει άμεσα τις σαφείς αιχμές περί χρήσης «ψευδωνύμων» οι οποίες δεν προσβάλουν μόνο εμένα προσωπικά, αλλά και όλα τα μέλη του διοικητικού μας συμβουλίου του ΟΠΑΝ».