Η Ζωή σε πρώτο πλάνο. Μάθε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Περάματος η Ρένα Δούρου, ο Γιώργος Γαβρίλης, ο Γιάννης Λαγουδάκης αλλά και ο Δρ. Κυριάκος Καλογεράκος με την ομάδα του έδειξαν πως μπορεί σε μια λιτή και σεμνή εκδήλωση με λίγα λόγια να καταδειχθεί η σημασία της πρόληψης, της ανάγκης για διάγνωση αλλά και το μεγάλο στοίχημα για το αύριο απέναντι στον καρκίνο του μαστού.

Πρώτος ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και δεσμεύτηκε για την συνέχεια αυτής της εκστρατείας, αφού όπως είπε θεωρεί ότι η υγεία και η ποιότητα ζωής χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας ειδικά στις σημερινές συνθήκες.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε πρέσβειρα αυτής της εκστρατείας, δηλώνοντας μάλιστα ότι όποιες ασχολίες και αν έχει θα βρίσκεται πάντα κοντά τους. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δρ. αλλά και περιφερειακό σύμβουλο Κυριάκο Καλογεράκο που τον θεωρεί συμπαραστάτης αυτή την εκστρατεία. Τόνισε ακόμη ότι το σημαντικό και η πρώτη νίκη είναι η πρόληψη. Ζήτησε φεύγοντας όλες οι γυναίκες από την εκδήλωση να παροτρύνουν όσους μπορούν σ αυτόν τον αγώνα.

Ο Γιώργος Γαβρίλης σημείωσε ότι έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στους συνανθρώπους μας με αλληλεγγύη, με ενημέρωση, με συμμετοχή για μια καλύτερη καθημερινότητα. Αυτό μας βγαίνει, αυτό κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Τέλος, ευχαρίστησε φορείς και προσωπικότητες αλλά και την φίλη του, Πειραιώτισα, Πένυ Ξενάκη για την όμορφη, αισιόδοξη αλλά και εντυπωσιακή παρουσία της.

Όσο για τους κυρίως ομιλητές, ήταν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ γνώσεων, συναισθημάτων, εμπειριών και ανθρώπινης ευαισθησίας.

Η κυρία Ελευθερία Ιγνατιάδου, Χειρουργός – Επιμελήτρια Α’ Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά, μίλησε για γενικές εξετάσεις, για απεικονίσεις, ακτινογραφίες και βιοψίες, για ινωαδενώματα, φλεγμονές, πολύποδες, μαστίτιδες και πως αυτά υποτροπιάζουν. Ακόμη παρατήρησε ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στους άνδρες αν παίρνουν φάρμακα για προστάτη ή υπάρχει απότομη αύξηση βάρους.

Ο Ματθαίος Σουχλάκης, Ιατρός Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΑΝΠ Μεταξά ευχαρίστησε τον Κυριάκο Καλογεράκο που τον έχει στην ομάδα του και  τοποθετήθηκε για την Πλαστική Αποκατάσταση μετά την μαστεκτομή. Ζήτησε ακόμη να πουν ΌΧΙ στην παραίτηση του εαυτού τους και ΌΧΙ στην ψυχολογική πίεση οι ασθενείς δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι οι γυναίκες μπορούν πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά τις αναγκαίες παρεμβάσεις, να ξυπνήσουν με μαστό και να φύγουν για το σπίτι τους.

Τέλος, ο Δρ. Κυριάκος Καλογεράκος αφού ευχαρίστησε το κοινό για την αγάπη του, αναφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεταξα που, όπως είπε, είναι το Hilton των νοσοκομείων, αλλά και στη δυνατή ομάδα που διαθέτει σαν Συν/της Διευθυντής Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησαν με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη απο την Νίκαια, τώρα στο Πέραμα και όπου αλλού αύριο. Έκανε μία καταπληκτική όσο και λεπτομερή παρουσίαση, με βίντεο και φωτογραφίες, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ακούμε το “δεν έμαθα, δεν είδα, δεν πρόλαβα”  αλλά οι γυναίκες να έρθουν να εξεταστούν όλες.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα metaxa-hospital.gr  Μονάδα Μαστού.

Η εκδήλωση έκλεισε με καταπληκτικά τραγούδια από την Πένυ Ξενάκη, η οποία ξεσήκωσε γυναικείο και ανδρικό ακροατήριο με τη φωνή της και την συνοδεία πιάνου δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα.

Σημαντική ήταν η βοήθεια των κοριτσιών του τμήματος Πολιτισμού – Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Περάματος αλλά και της κυρίας Κυπαρίση από την περιφέρεια.

20151012_215741 20151012_210645 20151012_210846 20151012_21161320151012_211540  20151012_215011  20151012_215458 20151012_21563720151012_215102