PortoNews

Σγουρός – Πατούλης – Δούρου: “Τσουνάμι” στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Θερμό επεισόδιο στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μεταξύ των επικεφαλής περιφερειακών νυν Γ. Πατούλη και πρώην Ρ. Δούρου και Γ. Σγουρού.

Γιάννης Σγουρός: «Ο κ. Πατούλης κρύβεται …από τη συνεργασία με στελέχη της Χ.Α»
Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η παράταξη του Γιάννη Σγουρού, διαμαρτυρόμενη για την παρουσία των στελεχών της Ελληνικής Αυγής.

Η ανακοίνωση της παράταξης:

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής –με τον κ. Πατούλη κρυπτόμενο– σε συνεργασία με τα στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποφάσισε να μην γίνει καν συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η παρουσία των στελεχών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατόπιν τούτο, η Παράταξή μας αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αιδώς Αργείοι…..»

“Χρήσιμες” για τη Διοίκηση ανεξαρτητοποιήσεις, “καρφιά” κατά της Δημοκρατίας…
Αποχώρησε η Δύναμη Ζωής από το ΠΕ.ΣΥ καταγγέλλοντας την Περιφερειακή Αρχή για τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Δύναμη Ζωής καταγγέλλοντας ως “επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, ηθικά και πολιτικά έωλη” τη ρότα της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας απέναντι στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Η Ρένα Δούρου ανακοίνωσε την αποχώρηση της Δύναμης Ζωής, στηλιτεύοντας παράλληλα τη στάση της Διοίκησης και το γεγονός ότι ακύρωσε τις καθιερωμένες εδώ και πέντε χρόνια εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας από το ναζιστικό ζυγό.
Η Δύναμη Ζωής κάλεσε τη Διοίκηση:
Να πάψει να χρησιμοποιεί ακροδεξιά, έστω και “ανεξαρτητοποιημένα” δεκανίκια για τη λήψη των αποφάσεων στο ΠΕ.ΣΥ.
Να προχωρήσει άμεσα και με ταχύτατο ρυθμό η διαδικασία της Παύσης και της έκπτωσης για τους 4 Περιφερειακούς Συμβούλους της Ελληνικής Αυγής, σύμφωνα με το νόμο.
Να αναλάβει την ευθύνη της και να κλείσει τα γραφεία της περιφερειακής παράταξης της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α στην Περιφέρεια Αττικής.
Να μην διευκολύνεται με οιονδήποτε τρόπο η πολιτική δράση αυτής της περιφερειακής παράταξης.
“Η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να αποτελέσει κοιτίδα διατήρησης του “αυγού του φιδιού” στη βάση νομικίστικων τερτιπιών, ειδικά στη σημερινή συγκυρία. Ηδη η Διοίκηση της Περιφέρειας, διέπραξε πολιτική “ανορθογραφία”, καθώς δεν προχώρησε σε εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα”, τόνισε νωρίτερα ο Χρήστος Καραμάνος. “Αυτή η συγκεκριμένη επιλογή της έρχεται σε συνέχεια του γεγονότος ότι στη διάρκεια όλης της προηγούμενης περιόδου ήταν σε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να υπερψηφίζονται έστω και οριακά οι εισηγήσεις της”, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Προκαλεί εύλογη ανησυχία η διαπίστωση ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει αποφασίσει να συνεχίσει στην ίδια, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, ηθικά και πολιτικά έωλη, ρότα, καθώς τα στελέχη της περιφερειακής παράταξης της Χ.Α σπεύδουν να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους. “Χρήσιμες” για τη Διοίκηση ανεξαρτητοποιήσεις, “καρφιά” κατά της Δημοκρατίας…

Γ. Πατούλης: “Τολμά να μιλά ο αποτυχημένος πρώην περιφερειάρχης”

Η σημερινή ανάρτηση του κ. Σγουρού στα social media και ο χυδαίος ισχυρισμός του, περί δήθεν σύμπλευσης της Διοίκησης Πατούλη με τη Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.
Ο αποτυχημένος στη συνείδηση των πολιτών της Αττικής και δυο φορές ηττημένος πρώην Περιφερειάρχης, κρύβει την πολιτική του ανυπαρξία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πίσω από την Χρυσή Αυγή. Μια οργάνωση που όλοι γνωρίζουμε ποια παράταξη τη συνέλαβε και ποια παράταξη φρόντισε να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Δραπέτευσε σήμερα από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το πρόσχημα ότι δήθεν δεν έγινε δεκτή η συζήτηση επί του αιτήματος αποπομπής των περιφερειακών συμβούλων της Ελληνικής Αυγής, τη στιγμή που αφενός, κανένας περιφερειακός σύμβουλος της εν λόγω παράταξης δεν παρίστατο στη συνεδρίαση και αφετέρου κάτι τέτοιο δεν
προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο.
Είναι πρωτοφανές και γελοίο να ζητά την αποβολή μιας παράταξης, που δεν συμμετείχε καν στη συνεδρίαση. Κι ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι επιχείρησε να ακυρώσει τη συνεδρίαση ενός συμβουλίου στο οποίο είχαν να συζητηθούν σοβαρά θέματα που αφορούν την επίλυση προβλημάτων των πολιτών της Αττικής.
Είναι χυδαίο να μιλά ο κ. Σγουρός για κρυπτόμενο Περιφερειάρχη, όταν γνωρίζει πως ο Γιώργος Πατούλης συμμετείχε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΣ, &στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης που βρισκόταν την ίδια ώρα σε εξέλιξη και στην οποία υπήρχε τοποθέτηση της Καγκελαρίου της Γερμανίας και Προεδρεύουσας της Ε.Ε., Α. Μέρκελ. Κι όταν ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη επέστρεψε στο Π.Σ. Πόσο ανεύθυνος και ψεύτης μπορεί να είναι ο κ. Σγουρός;
Για ποια δήθεν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή τολμά να μιλά ο αποτυχημένος πρώην περιφερειάρχης , όταν γνωρίζει ότι ήδη από χθες, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει αποστείλει έγγραφο δια του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο ζητά να ενημερωθεί επίσημα για το τι προβλέπεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Χρυσής Αυγής και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματική οργάνωση από τη Δικαιοσύνη, όσον αφορά -την αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο, -τη θέση σε αργία, -την αυτοδίκαια έκπτωση, – άλλη πειθαρχική κύρωση σε βάρος Περιφερειακών Συμβούλων που εξελέγησαν με την Περιφερειακή Παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Αττική», η οποία κατήλθε στις Περιφερειακές Εκλογές της 26/5 – 2/6/2020&με τη στήριξη του κόμματος της «Χρυσή Αυγή».
Τι θέλει ο κ. Σγουρός, να πάρει η διοίκηση Πατούλη το νόμο στα χέρια της; Ή να περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές; Τι μας ζητά ο κ. Σγουρός, να εφαρμόσουμε; Χρυσαυγίτικες τακτικές; Ας το ξεχάσει. Τις δυνάμεις των άκρων, δεξιά κι αριστερά, θα τις ταράξουμε στη νομιμότητα.