ΕΛΜΕ Πειραιά: Απαράδεκτη η κατάσταση στα ΜΜΕ – Να αυξηθούν άμεσα τα δρομολόγια!

 Η τραγική κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε συνθήκες πανδημίας, τα έχει μετατρέψει σήμερα σε “υγειονομικές βόμβες”, σε μέρη υπερμετάδοσης του ιού.
Οι απαράδεκτες καθυστερήσεις, οι ελλείψεις στον στόλο λεωφορείων και συρμών, έχει σαν αποτέλεσμα να στριμώχνονται άνθρωποι σαν σαρδέλες μέσα σε αυτά ή να περιμένουν ατελείωτες ώρες στις στάσεις, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο.
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χρησιμοποιούν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί στον Πειραιά, προκειμένου να μετακινηθούν από και προς το σχολείο, αλλά και αλλού. Ιδιαίτερα, στοιβάζονται κάθε πρωί σαν σαρδέλες χιλιάδες μαθητές σε όλα τα ΕΠΑΛ στη ΔΙΔΕ Πειραιά.
Η κυβέρνηση, αντί να πάρει άμεσα μέτρα ενίσχυσης του στόλου, να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις προσωπικού, προβάλλει σαν “λύση” την εμπλοκή ιδιωτών, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση δηλαδή της δημόσιας συγκοινωνίας. Να σταματήσει να δείχνει με το δάχτυλο τους νέους και τους εργαζόμενους, να τελειώνει το παραμύθι της “ατομικής ευθύνης” και να πάρει εδώ και τώρα άμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας τόσο για τους επιβάτες που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους όσο και για τους εργαζόμενους του κλάδου, που υποφέρουν.
• Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ιδίως τις ώρες αιχμής.
• Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
• Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά οχημάτων για να καλύψουν τις ανάγκες σε όλη τη χώρα.
• Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.
• Επίταξη των ΚΤΕΛ και άλλων ιδιωτικών μέσων για την ικανοποίηση έκτακτων αναγκών στη Μεταφορά.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της συγκοινωνίας