PortoNews

Γ. Πλακιωτάκης: Θα είμαστε πάντα κοντά στους νησιώτες

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σταθερή μας προτεραιότητα είναι η στήριξη των κατοίκων των νησιών και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης από την Ιθάκη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του νησιού, με τον Δήμαρχο Διονύσιο Στανίτσα, παρουσία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγή Καπάτο, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα, τον ον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.
«Ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολίτικης και ιδίως μέσω του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. επιτελούμε και ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο για τα μικρά νησιά. Βρισκόμαστε εκεί που μας χρειάζεται ο νησιώτης και ιδίως για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και αρωγής όταν το έχει ανάγκη.
Υπό αυτό το πρίσμα και πιστοί στον πολύπλευρο ρόλο μας, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω εδώ στην Ιθάκη την απόφαση μας για την προμήθεια δυο πλωτών περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό για την εκτέλεση ασφαλών διακομιδών δια θαλάσσης.
Το ένα εξ αυτών θα καλύπτει την Ιθάκη και την Κεφαλλονιά και το δεύτερο τις ανάγκες του βορείου Ιονίου και θα είναι διαθέσιμα τους επόμενους έξι μήνες.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στέκεται αρωγός και χρηματοδοτεί την πολύ σημαντική παρέμβαση με 1 εκ ευρώ», πρόσθεσε.
Γιάννης Πλακιωτάκης: Σημαντικά έργα υποδομών ύψους 5,4 εκ. ευρώ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στην Κεφαλλονιά όπου είχα τη δυνατότητα μιας εποικοδομητικής συζήτησης με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγή Καπάτο και τους Δημάρχους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης, δήλωσε από το Αργοστόλι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Στην διάρκεια των συζητήσεων εξετάσθηκε διεξοδικά σειρά σημαντικών ζητημάτων ενώ ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την χρηματοδότηση έργων ύψους 1,7 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και επιπλέον 3,7 εκ. ευρώ από πόρους του ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και τα ειδικά μέτρα για τη στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με 1,4 εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.
Σε μια περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες ανασυντάσσονται,για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έφερε ο Ιανός, ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η χρηματοδότηση της μελέτης, υπό τον καθηγητή κ. Λέκκα, για τον σχεδιασμό άμεσων δράσεων και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνδιαμορφώσουμε κοινή Στρατηγική για την εδαφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, μέσω Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Ανασυγκρότηση και Ανθεκτικότητα με συγκεκριμένα έργα και πόρους.
Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε την κυρία Κράτσα, τον κ. Καπάτο, τους Δημάρχους και όλους τους τοπικούς φορείς για την συνεργασία τους.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους, κατέληξε, ότι οι συνεργάτες μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εγώ, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, συμβάλλοντας στην σταθερή βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.