Πλακιωτάκης για «Αλκμήνη»: Ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η λειτουργία αρκετών ΜΚΟ

Ως πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η λειτουργία αρκετών ΜΚΟ, για τις οποίες υπήρχαν υπόνοιες στο παρελθόν, χαρακτήρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στην ΕΡΤ, την μυστική επιχείρηση της ΕΥΠ σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα και τις αστυνομικές αρχές με την κωδική ονομασία «Αλκμήνη», που έριξε φως στα δρομολόγια «λαθροδιακίνησης» ανθρώπων από την Τουρκία στην Ελλάδα.

«Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, οπότε περιμένουμε περισσότερα στοιχεία να δουν το φως της δημοσιότητας» επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη επιχείρηση για τη δράση και τον ρόλο τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην παράνομη μεταφορά μεταναστών «Μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών της χώρας μας».

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι τον Σεπτέμβριο υπήρξε ρεκόρ μείωσης κατά 98% των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019. Επιπλέον υπογράμμισε ότι μέσα από ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ για την τρέχουσα περίοδο και 800 για την επόμενη προγραμματική περίοδο ενισχύεται το λιμενικό σώμα με επιπλέον επιχειρησιακά μέσα και συστήματα για την θωράκιση των θαλασσίων συνόρων μας, ενώ έχει αυξηθεί και η οργανική δύναμη του σώματος.