Ερώτηση της Κ. Μονογυιού στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα περιστατικά βίας στην Μύκονο

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα περιστατικά βίας στην Μύκονο Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στο νησί της Μυκόνου το τελευταίο διάστημα στηλίτευσε η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού. Σε ερώτηση της προς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην ωμή βία που έχουν υποστεί επιχειρηματίες του νησιού ακόμα και μέσα στα σπίτια τους.

Ζητούμενο είναι η προάσπιση της προστασίας τουριστών, επαγγελματιών και κατοίκων του νησιού για τον επιπλέον λόγο ότι η παροχή επιπέδου ασφαλείας είναι εκ των ων ουκ άνευ μεταξύ άλλων και για την υπεράσπιση του τουριστικού προϊόντος της Μυκόνου που απευθύνεται σε υψηλού επιπέδου επισκέπτες.

Είναι προφανής η ανάγκη άμεσης και μόνιμης ενίσχυσης , αναβάθμισης και εγρήγορσης  των υπηρεσιών ασφαλείας που υπάρχουν στη Μύκονο όλο το χρόνο ώστε  να μπορέσουν να αντιμετωπίζουν και να εξιχνιάζουν  τέτοια περιστατικά  ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφαλείας κατοίκων επιχειρηματιών και επισκεπτών σημείωσε η κυρία Μονογυιού.

Ακολουθεί η ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού:

Θέμα «Περιστατικά Βίας στη νήσο Μύκονο»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Όπως αναμφισβήτητα γνωρίζετε το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί μια σειρά περιστατικών ωμής βίας στο νησί της Μυκόνου . Επιχειρηματίες του νησιού έχουν υποστεί ιδιαίτερα άγριους ξυλοδαρμούς ακόμα και μέσα στα σπίτια τους με αποτέλεσμα την διακομιδή τους στο κέντρο Υγείας της νήσου , καθώς και κλοπές χρηματικών ποσών και τιμαλφών .

Το αίσθημα ανασφάλειας και ανομίας στη Μύκονο τείνει να γίνει διάχυτο ,πράγμα που ενισχύεται σε ένα μικρό και σχετικά αποκλεισμένο μέρος όπως είναι ένα νησί .

Το αίτημα ενίσχυσης και εγρήγορσης των αρχών ασφαλείας είναι καθολικό ,και η ανάγκη διασφάλισης της φήμης της Μυκόνου ως τόπου ασφαλών διακοπών για επισκέπτες υψηλού επιπέδου ,αλλά και για τους κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού,  είναι άμεση.

Δεδομένων των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την πάραυτα και μόνιμη  ενίσχυση των υπηρεσιών ασφαλείας στο νησί της Μυκόνου ώστε να καταστούν ικανές να αντιμετωπίζουν και να εξιχνιάζουν  αυτά τα περιστατικά και να αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφαλείας κάτοικων ,επιχειρηματιών και επισκεπτών.

Η Ερωτώσα Βουλευτής