Porto News

Παπαοικονόμου Στυλιανή- Υποψήφια Βουλευτής Β’ Πειραιά με το ΚΚΕ: Με αγώνες, με θάρρος, με αφοβια, θα ανοίξουμε το δρόμο που φθάνει στο ξέφωτο

 

 

Τα παιδιά που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν στο Πέραμα, όπως κι εγώ, δεν έχουν ανάγκη να τους πει κανείς τις δυσκολίες. Με δυσκολίες περνούσαν όλα τα χρόνια στο σπίτι τους, με πολλές θυσίες τελείωναν τα σχολεία και τις σχολές, πολύ μικροί έμπαιναν στα γρανάζια του μεροκάματου.

 

Είδαν σκληρούς αγώνες για να κρατηθεί η Ζώνη ζωντανή, για να γίνει η πόλη μας πιο ανθρώπινη για τους εργάτες και τους αυταπασχολούμενους που την κατοικούν. Σήμερα τους γονείς τους, που πάσχιζαν μια ολόκληρη ζωή, τους βλέπουν άνεργους, ή κακοπληρωμένους, να συζητάνε αν θα ζεστάνουν ή όχι το σπίτι τους.

 

Εμάς η ζωή μας ξεκινάει τώρα. Και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι κυβερνήσεις τους, οι ενώσεις τους, κάνανε ό,τι μπορούσαν τα τελευταία χρόνια, και μας ετοίμασαν μια ζωή, του σύγχρονου σκλάβου. Του σύγχρονου, γιατί έχουμε smartphone και υπολογιστή, αλλά του σκλάβου. Δουλειά, για 5-6 μήνες, για 500 το πολύ ευρώ. Χωρίς ασφάλιση, χωρίς καμία ελπίδα για σύνταξη. Να σκεφτόμαστε αν θα πάμε στο γιατρό.  Να μετράμε τα λεφτά αν φτάνουν για έναν καφέ ή ένα σινεμά. Να απαγορεύεται να αφήσουμε το μυαλό μας, όχι να ονειρευτεί την επόμενη δεκαετία, την οικογένειά μας, το σπίτι μας, δυο στιγμές χαράς, αλλά να απαγορεύεται το μυαλό μας να σχεδιάσει, τον επόμενο χρόνο, τον επόμενο μήνα.

 

Όμως δεν τό χει η μοίρα μας, ούτε είναι στο dna μας, να είμαστε πάντα οι δουλευτές σε αυτή την χώρα, και πάντα οι χαμένοι της. Να ανεχόμαστε πως κερδισμένοι θα ναι μονίμως οι ίδιοι, κάποιοι καλοντυμένοι που δε δούλεψαν ποτέ, μα είναι ιδιοκτήτες της δουλειάς μας, του πλούτου που δημιουργούμε. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε, την Δευτέρα Παρουσία για να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Γιατί μόνο στην Δευτέρα παρουσία, κεφάλαιο κι εργάτες περνάνε κι οι δυο καλά. Μόνο στον Παράδεισο, οι λύκοι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ γίνονται πρόβατα του Θεού και ζούμε μαζί αγαπημένοι.

 

Την επόμενη μέρα των εκλογών, όλοι αυτοί οι λύκοι θα είναι εδώ. Η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τα μονοπώλια που ζητάνε μία Ελλάδα “καθαρή” από κάθε εργατικό – λαϊκό δικαίωμα, για να συνεχίσουν να κερδοφορούν. Πώς μπορούμε να τους εμποδίσουμε;;

 

Ό,τι μας πήρανε πίσω, ήταν κατακτήσεις των γονιών και των παππούδων μας. Ποτισμένες με αγώνες και αίμα, σφραγισμένες με τα τρία Κόκκινα γράμματα, του Κ.Κ.Ε. Κανένας σωτήρας, ό,τι χρώμα γραβάτα κι αν φοράει, δεν θα μας πάρει αγκαλιά να μας οδηγήσει πιο ψηλά, σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Μόνοι μας θα ανεβούμε την σκάλα, βήμα το βήμα, άλμα το άλμα, για εκεί που μας πρέπει. Όπως οι παππούδες κι οι γονείς μας, με αγώνες, με θάρρος, με αφοβιά, θα ανοίξουμε  το δρόμο που φτάνει στο ξέφωτο.  Αλλά θα περπατήσουμε μέχρι το τέλος, σε μια Ελλάδα που ανήκει σε αυτούς που κοπιάζουν μέσα σ’ αυτήν, σε μια Ελλάδα του εργαζόμενου λαού. Ελεύθερη από αφεντικά, ελεύθερη από αλυσίδες, σαν αυτές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μία χώρα χωρίς κρίσεις, χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση. Σε αυτή την πορεία, θα παίρνουμε πίσω, δικαιώματα που τα χαν οι γονείς μας, το μεροκάματο, την Συλλογική Σύμβαση, την απεργία, το δικαίωμα στην Υγεία, την Παιδεία, κι άλλα τόσα. Στο βάλτο του καναπέ, κανείς δεν ανάσανε. Ανάσες, κατακτήσεις, μέτρα ανακούφισης στο σήμερα, θα δούμε όταν σηκώσουμε κεφάλι, και παρέμβουμε στις εξελίξεις, όταν μας δουν στους δρόμους, σταθερά, οργανωμένα, με πείσμα, χωρίς να απογοητευόμαστε, να διεκδικούμε . Όχι ψίχουλα, αλλά ολόκληρο το καρβέλι το ψωμί.

 

Οι νέοι, θέλουμε να φύγουν αυτοί, και καλά κάνουμε. Θέλουμε κάτι πραγματικά καινούριο, νέο, κάτι που να ταιριάζει στα παιδιά των εργαζομένων, των φτωχών, στα παιδιά που δεν έχουν τίποτα λυμένο.

Τέτοιο Κόμμα είναι το ΚΚΕ. Γεννήθηκε πριν 96 χρόνια στον Πειραιά που γεννηθήκαμε κι  εμείς. Μεγάλωσε μέσα σε τέτοιες εργατογειτονιές. Ανδρώθηκε  στις μάχες του λαού μας.  Ωρίμασε μέσα από τις μεγάλες πράξεις του λαού μας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, τις ηρωικές σελίδες που ο λαός αυτός έγραψε, για να γίνει πραγματικά κυρίαρχος, αφέντης στον τόπο του. Το ΚΚΕ είναι γνήσιο παιδί των εργατών, όπως εμείς.

 

Αλλά τι είναι νέο σήμερα;; Πριν 4 χρόνια, μας χτυπούσανε με λύπηση στην πλάτη, και μας λέγανε “καημένη γενιά, των 700 ευρώ”. Τώρα πρέπει να θεωρήσουμε πως το νέο, η ανατροπή, η μεγάλη αλλαγή, είναι να φτάσουμε τα 750 ευρώ; Όχι.

Το ΚΚΕ μπορεί να είναι 96 χρονών, αλλά είναι 96 χρονών παλληκάρι. Νέο όπως εμείς. Ακούραστος μαχητής για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, ακούραστος οργανωτής και καθοδηγητής του. Κουβαλά τις πιο φρέσκιες ιδέες.

 

Η νέα γενιά των εργαζομένων θα ξεκινήσουμε στα δύσκολα. Αλλά δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε. Γιατί δε θα τους δώσουμε αυτό που πιο πολύ απ’ όλα θέλουνε. Το μυαλό μας. Το δικαίωμά μας να οραματιζόμαστε το μέλλον. Δε θα παραδώσουμε κανένα από τα όπλα μας, ούτε την ψήφο μας!

Στις 25 ψηφίζουμε ΚΚΕ, αυτό τους ενοχλεί πραγματικά! Γιατί είναι σταθερός υπερασπιστής των συμφερόντων του λαού, δεν τα γυρίζει, δεν τα μασάει, δεν τα βρίσκει με αυτούς που μας εκμεταλλεύονται. Είναι το μόνο που θα κάνει αντιπολίτευση από την σκοπιά τη δική μας, των εργατών, των φτωχών λαικών οικογενειών. Γιατί θα είναι και στις 26, και στις 27 του μήνα, και τους επόμενους μήνες και τα χρόνια, μπροστά σε κάθε αγώνα των νέων, των σπουδαστών, των μαθητών, των εργαζομένων, των ανέργων, για να απαιτήσουμε σήμερα ανάσες, για να εμποδίσουμε οτιδήποτε χειρότερο σχεδιάζουν. Για να φύγουν τα Μνημόνια, δηλαδή οι εκατοντάδες Νόμοι που ψηφίστηκαν, ένας ένας. Και να ανοίξει ένας δρόμος πραγματικά υπέρ του λαού, μία οικονομία και εξουσία με βάση τις ανάγκες του.

Δυνατό ΚΚΕ! Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατοί όλοι εμείς, το κίνημα του λαού μας!

KKE DEYTERH