Γιάννης Αγγελόπουλος: “Η εικόνα του Πειραιά αδικείται με το τραμ και το μετρό”

Άνθρωπος με χιούμορ και εμπειρία, ο Γιάννης Αγγελόπουλος μιλάει με γεγονότα και το βασικότερο δεν ξεχνάει τα καλώς αλλά και τα κακώς πεπραγμένα του δήμου που υπηρέτησε κι όχι μόνο.

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος θύμισε ότι ήταν  ένας από τους 25 που επί δημαρχίας Ανδριανόπουλου ψήφισε για να εγκαθιδρυθεί το κανάλι ξεκινάει με λίγα λόγια για το Κανάλι Ένα, για τους “γραφειοκράτες” που πούλησαν τότε το σταθμό και την κατάληξή του σε δεύτερο σταθμό μετά του Έβερτ τουλάχιστον στα “χαρτιά” γιατί πρώτο είχε εκπέμψει το σήμα του.

Χαρακτήρισε ρηξικέλευθη τη διάταξη στο νόμο Κλεισθένη με πολλά ερωτηματικά για τη λειτουργία του,που αναφέρει  – μεταξύ άλλων – πως μπορεί ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος να προσχωρήσει σε μία άλλη παράταξη υπό την προϋπόθεση ότι τα 2/3 της παράταξης στην οποία προσχωρεί, δέχονται αυτή την προσχώρηση. Αυτό – συνεχίζει – θα θυμίζει βουλή των Ελλήνων και όσα ζήσαμε τελευταία.
Αναφερόμενος στο Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τόνισε πως δεν ξέρει τι σημαίνει πολιτικό κόστος γιατί δεν είναι πολιτικο πρόσωπο όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει και είναι προς τιμήν του, η φιλοσοφία του είναι η ανάπτυξη της πόλης.

Σχολίασε ακόμη τη διέλευση του τραμ και του  μετρό στην πόλη, έκανε αναφορά στην Πειραϊκή και τους “ενεργούς πολίτες”, μιας και κάτοικος της Πειραϊκής επί πολλά έτη έχει τη δική του τεκμηριωμένη άποψη.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: