“2 Χρόνια Πέραμα” : αναλύσεις, παρουσιάσεις, έργα, προοπτική , καταγγελίες, απολογισμός.

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις όλων των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων αλλά και του Δημάρχου Περάματος στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή “Λόγος και Αντίλογος” με τον Τάκη Μαυρέα και τον Νίκο Παρασκευά.

Αρχικά, ο Γιάννης Λαγουδάκος, ξεκινώντας από την κριτική για την παρέλαση της 28ης  Οκτωβρίου, η οποία όπως είπε δεν είχε…επισήμους είχε όμως Μαρία Φαραντούρη αντί για Σοφία Βέμπο, συνέχισε την κριτική του τονίζοντας ότι ο πολίτης δεν βρίσει το Δήμαρχο, ότι στο Δημαρχείο δεν υπάρχει γραφείο συντονισμού ούτε ειδικός συνεργάτης αλλά ούτε και γενικός γραμματέας. Καταγγέλλει ότι ο σημερινός Δήμαρχος είναι άκρως δημαρχοκεντρικός και ζητάει για το έργο “Πράσινη Ζωή στην Πόλη” να μπει Εισαγγελέας για έλεγχο. Ακόμη όλα τα στοιχεία που λέει ότι έχει η Δημοτική Αρχή να τα δώσει ώστε να γίνει έλεγχος από τα αρμόδια όργανα.

Κάνει λόγο για τις προσλήψεις του Ο.Α.Ε.Δ. αλλά και των Μ.Κ.Ο. Ζητάει τα μεγάλα προβλήματα να κουβεντιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν κάνει η Δημοτική Αρχή, αφού όπως λέει είναι μία Δημοτική Αρχή που διέψευσε πολύ γρήγορα τις προσδοκίες των πολιτών. Αφήνει υπονοούμενα για την αλαζονεία του Δημάρχου που δεν καλεί κανέναν από τους επικεφαλής των παρατάξεων στις συναντήσεις του τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τους άλλους υπουργούς και επισήμους. Αναφέρει ότι στα 20 χρόνια παρουσίας του στην τοπική αυτοδιοίκηση λασπώθηκε όσο κανένας άλλος όμως όλες τις φορές αθωώθηκε πανηγυρικά. Τέλος, σε ερώτηση για το πώς είδε τον “εμφύλιο” του κόμματός του στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές λέει ότι αισθάνεται δικαιωμένος γιατί πήρε την πρώτη Κυριακή μία μεγάλη διαφορά ενώ την δεύτερη Κυριακή έχοντας απέναντι του του πάντες έχασε οριακά.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

Στη συνέχεια, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος έκανε λόγο για 2 τραγικά χρόνια για την πόλη χωρίς κανένα έργο, χωρίς κοινωνικές παροχές στους πολίτες, χωρίς καμία πρόβλεψη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Έκανε λόγο για απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, λέγοντας μάλιστα ότι έχει καταγγείλει ακόμη και στην Περιφέρεια το γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος δεν υπάρχουν πρακτικά αλλά ούτε και μικρόφωνα.

Κατήγγειλε την απαράδεκτη κατάσταση στο Π.Ε.Δ.Υ. Περάματος το οποίο , όπως λέει , το οδηγούν σε διάλυση και ενώ κάποιος θα περίμενε όλα τα προβλήματα της πόλης να μπουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλες τις συναντήσεις του Δημάρχου με τους κυβερνητικούς φορείς, ο Δήμαρχος δεν μας έχει ενημερώσει ποτέ και για τίποτα.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

Επιπλέον, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Παρασκευόπουλος ξεκινώντας την τοποθέτησή του αναρωτήθηκε γιατί η Δημοτική Αρχή δεν ενημερώνει τον Περαμαϊκό λαό για τις κακοδιαχειρήσεις και τις αυθαιρεσίες που παρέλαβε. Δύο χρόνια τώρα η Δημοτική Αρχή δεν έκανε καμία ανατροπή από τις πολλές που ευαγγελιζόταν αλλά το μόνο που κάνει είναι να κλειστεί στο “καβούκι” της. Σημείωσε την εκκωφαντική σιωπή του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της COSCO και κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Καραγιαννάκης  στα 2 πρώτα χρόνια λειτούργησε σαν πρόεδρος της συμπολίτευσης και όχι ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου με “εν κρυπτώ” λειτουργίες.  Τέλος , σε ερώτηση ότι τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών στήριξε τη σημερινή Δημοτική Αρχή ο Γιώργος Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε ότι είχε 3 επιλογές να πράξει : να ψηφίσει Γιάννη Λαγουδάκο, να ψηφίσει Γιάννη Λαγουδάκη ή να κάτσει σπίτι του. Η παράταξη, όταν ζητήθηκε η άποψή της, είπε με μεγάλη πλειοψηφία Γιάννη Λαγουδάκη καταλήγοντας με έμφαση ότι αν γύριζε τώρα πίσω το χρόνο τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακόμη, στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης έκανε λόγο για θράσος των προηγούμενων διοικήσεων, αφού ακόμη ξεπληρώνουμε χρέη των σχολικών επιτροπών από το 2006, αφού ρυθμίσαμε 21,000,000 χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία, αφού το Δημαρχείο που όλοι συμμετείχαν Πατσιλινάκος, Γλύκας, Λαγουδάκος είναι έργο που όταν βρέξει θέλουμε βάρκα να μπούμε μέσα. Είναι γεγονός ,όπως αναφέρει, ότι έχουν κλέψει το μέλλον από τα παιδιά μας. Αναφέρει ότι υπάρχουν σε εξέλιξη έλεγχοι για την πορεία της ΔΕΑΠ της ΔΗΚΕΠ αλλά και εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις. Ακόμη, υπογράμμισε ότι υπάρχουν απεντάξεις έργων λόγω αδιαφορίας των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και αναρωτήθηκε αν πάλι οι Δημότες θα πληρώσουν το “μάρμαρο”. Τέλος, έκανε γνωστό ότι για πρώτη φορά στο Δήμο Περάματος, μετά τη μνημονιακή λαίλαπα, ορκίζονται μόνιμοι υπάλληλοι και ο Δήμος είναι πολύ κοντά σε προγράμματα που έχουν ως στόχο την κοινωνική συνοχή και πρόνοια.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

Τέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Θεοδωρολέας σε μία συνέντευξη αποκαλυπτική, αφού με καυστικό τρόπο αναφέρει ότι η Δημοτική Αρχή Περάματος μιλούσε για ανατροπές ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει τίποτα και φυσικά αναφερόταν κυρίως στις ανάγκες των πολιτών για φως , νερό και καθημερινές ανάγκες. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν του ταιριάζει ο ρόλος του “αντί” και έχει ζητήσει επανειλημμένα από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να κουβεντιαστούν τα μεγάλα θέματα γιατί η σημερινή τοπική αυτοδιοίκηση σε τίποτα δεν θυμίζει αυτοδιοίκηση. Ακόμη, τόνισε ότι ο Δήμαρχος δεν βγαίνει προς τα έξω και δεν επιθυμεί συμπράξεις αφού ακόμη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έχουν ενημερωθεί για τίποτα. Αναρωτήθηκε, επιπρόσθετα, γιατί δεν έχουν κληθεί οι νέοι της πόλης να αναλάβουν ρόλο ενώ προεκλογικά τους υμνούν και μετεκλογικά τους ξεχνούν. Ανέφερε ότι τον θλίβει το γεγονός ότι “έχουν κατέβει οι σημαίες” και πωλούνται τα πάντα. Τέλος, είπε ότι τα προβλήματα και οι παρεμβάσεις που σχετίζονται με την υγεία των πολιτών πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή  χωρίς να ξεχνάμε ότι κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τα “χάλια” που κληρονομούμε και εύχεται τα επόμενα χρόνια η κατάσταση στην πόλη να καλυτερεύσει.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.