Γιάννης Σγουρός : “Είπαν πράγματα προεκλογικά που δεν σκέκονταν πουθενά. Μετεκλογικά δεν έχουν σχέδιο, ούτε πρόγραμμα. Τώρα αναγκάζονται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.”

Ο Γιάννης Σγουρός, ο άνθρωπος του αθλητισμού, του πολιτισμού και της αυτοδιοίκησης σε μία γρήγορη συνέντευξή του με μεγάλο περιεχόμενο.

Ξεκινώντας, τόνισε ότι δεν πάει άλλο και χρειάζεται μία μεγάλη προσπάθεια για την πατρίδα χωρίς να ξαναγίνουν τα ίδια λάθη.

Εξέφρασε την αγωνία των οικογενειών απέναντι στη μάστιγα της ανεργίας.

Υπογράμμισε ότι η πολιτική ηρεμία είναι ένας σοβαρός λόγος για να πάει μπροστά η οικονομία, πράγμα που δεν βλέπει τελικά και όπως είπε χρειάζεται προσπάθεια από όλους για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Ωστόσο, όπβως ανέφερε, εκείνος προσπαθεί με τις “μικρές του δυνάμεις”.

Σε ότι αφορά τον αθλητισμό, ήταν αποκαλυπτικός. ” Ας αναλογιστούμε πως η χώρα που γέννησε τις αξίες του αθλητισμού έχει γίνει σήμερα πρότυπο δυσφήμισης και απαξίωσής του. Διασυρόμαστε με τον χειρότερο τρόπο με τα έκτροπα που γίνονται στο ποδόσφαιρο. Αυτό δείχνει ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε τα “μεγάλα”, ούτε τα “μικρά”.”

Για την περιφερειακή διοίκηση και την πολιτική της κυρίας Δούρου ανέφερε : ” Είπαν πράγματα προεκλογικά που δεν έστεκαν πουθενά σε όλα τα επίπεδα. Μετεκλογικά δεν έχουν ούτε σχέδιο, ούτε πρόγραμμα και τώρα αναγκάζονται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, είτε για τη διαχείρηση των σκουπιδιών, είτε για τα θέματα των έργων, είτε για τη διαχείρηση των οικονομικών. Είχαν τάξει πολλά και τώρα δεν τους βγαίνουν. Η χώρα χρεοκόπησε γιατί οι “πολλοί” υπόσχονταν πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν. Σήμερα πληρώνουμε αυτή την πολιτική. Για να διοικήσεις πρέπει να ξέρεις τι σου γίνεται, να είσαι προσγειωμένος, να εργάζεσαι σκληρά και έντιμα και να έχεις αποτέλεσμα.”

Ακόμη, έκανε λόγο στο επικείμενο νομοσχέδιο που αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και ξεκαθάρισε την προσωπική του θέση απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν για την περιφέρεια της Αθήνας.

Δήλωσε ανοιχτός στην ενημέρωση και στον αντίλογο και έστειλε τις ευχές του για αυτές τις Άγιες μέρες σε όλο τον κόσμο.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.