Γιάννης Λαγουδάκης : “Θα παλέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποφασίσει η πολιτεία να εφαρμόσει το αυτονόητο. Ή οι κάτοικοι ή οι δεξαμενές. Και τα δύο δεν γίνεται!”

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε μία συνέντευξή του για το μεγάλο πρόβλημα των δεξαμενών των πετρελαιοειδών στο Πέραμα.

Τόνισε ότι το Πέραμα ταλανίζεται από μία σειρά προβλημάτων, κυρίως περιβαλλοντικών, που ανάμεσα σ’ αυτά προεξέχουσα θέση έχουν οι εταιρίες πετρελαιοειδών.

Έκανε λόγο στη διαχρονική πολιτική βούληση των κυβερνήσεων που δεν είχε στο κέντρο των αποφάσεων την υγεία και την ασφάλεια του ανθρώπου αλλά μια σειρά αναπτυξιακών λογικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Υπογραμμίζει ότι είναι αδιανόητο και δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους σε απόσταση 5 μέτρων να γειτνιάζουν τα σπίτια με τις δεξαμενές βενζίνης.

Επίσης, αναφέρει ότι πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία η οποία επιτρέπει , παρά την οδηγία sevezo 2 και 3, οι εταιρίες να αδειοδοτούνται, να μεταβιβάζονται να επεκτίνονται και να τροποποιούνται.

Αναφέρει χαρακτηριστικα : “Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση :

  • χρονοδιάγραμμα εδώ και τώρα
  • καμία ανενεργή εταιρία να μην επαναλειτουργήσει
  • μέχρι να φύγει και η τελευταία δεξαμενή από την πόλη , οι έλεγχοι να γίνονται με τους πιο αυστηρούς κανόνες που επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία.

Τέλος, καταθέτει την άποψή του για τις δημοτικές παρατάξεις, για τις κινητοποιήσεις που πρέπει να γίνουν στην πόλη και για το σχέδιο της δημοτικής αρχής για τη δράση της μετά το Πάσχα.

Κλείνοντας, σημείωσε πως αν σήμερα δεν απομακρύνουμε τις δεξαμενές το “αύριο” θα είναι ζοφερό για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και πραγματική Ανάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και ειδικότερα στο Πέραμα.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.