Αποκαλυπτική αντιπαράθεση Γιάννη Λαγουδάκη με Γιάννη Λαγουδάκο.

Αποκαλυπτικές δηλώσεις σχετικά με το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της πόλης του Περάματος από τον Δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη αλλά και τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκο.

Καταιγιστικός όσο και καταγγελτικός ο πρώην Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος στην παρέμβασή του στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή “Λόγος Και Αντίλογος” με τον Τάκη Μαυρέα και τον Νίκο Παρασκευά.

Έκανε λόγο για 3,5 χρόνια ανυπαρξίας της Δημοτικής Αρχής χωρίς καμία αντίδραση και κινητοποίηση για τα μεγάλα προβλήματα του Περάματος. Σημείωσε ότι ο δήμαρχος Περάματος συμμετείχε μέχρι πρόσφατα στο ΔΣ του ΟΛΠ που πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά και ότι δεν εκφράζει καμία άποψη για να μην γίνει “δυσάρεστος” στην Κυβέρνηση.

Δήλωσε ότι για πρώτη φορά στο Πέραμα Δήμαρχος δεν προσκαλεί τους επικεφαλείς των παρατάξεων με συνέπεια να μην υπάρχει ενημέρωση για τα μεγάλα θέματα της πόλης, όπως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, η επέκταση της COSCO και οι παραχωρήσεις στο δυτικό άκρο και τον Αρμό, η ανακαίνηση και επαναλειτουργία των δεξαμενών πετρελαίου, η υπογειοποίηση της ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας, η επέκταση του μετρό στον τόπο μας, η ολοκλήρωση του δεύτερου δρόμου όσο και το λεηλατημένο πάρκο Σχιστού Περάματος.

Ακόμη, τόνισε ότι δεν τον λέει ούτε ψεύτη, ούτε κλέφτη αλλά καταγγέλλει ότι δεν έχει κάνει τίποτα και έχει μία πόλη σε εγκατάλειψη.

Τέλος, επισήμανε ότι όλοι οι παλιοί δήμαρχοι είχαν πολιτική άποψη, ο δικός μας όχι.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίνετο που ακολουθεί.

 

Από την άλλη μεριά, αποκαλυπτικός ήταν ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης ο οποίος απαντώντας στον πρώην δήμαρχο τόνισε ότι λέει ψέμματα για το master plan ΟΛΠ – COSCO και ότι επέμεινε πολλές φορές με τις Δημοτικές παρατάξεις αλλά και τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους τους οποίους ενημέρωσε. Είπε, μάλιστα, ότι ο κύριος Λαγουδάκος δεν παρεβρέθηκε όπως δεν παρεβρίσκεται και γενικότερα στα Δημοτικά Συμβούλια.

Αναφέρθηκε στον κακό τρόπο διοίκησης που υπήρξε στην πόλη τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας παραδείγματα όπως το μετρό που πριν από 15 χρόνια σχεδιάστηκε με την εκκωφαντική απουσία της πόλης του Περάματος, το φυσικό αέριο που παρ’ ότι είναι στα όρια της πόλης μας ποτέ δεν έφτασε σ’ αυτή, τα ναυπηγεία και τη διαπλάτυνση της Λεωφόρου Δημοκρατίας που δεν έγινε ποτέ επί δημαρχείας του κυρίου Λαγουδάκου.

Δηλώνει ότι παρέλαβε τον πιο χρεωμένο Δήμο, του οποίου τα χρέη έφταναν τα 75 εκατομμύρια συν 10 εκατομμύρια της ΔΕΑΠ με έργα αμφιβόλου αξίας και κατάφερε να ρυθμίσει 25 εκατομμύρια σε εισφορές αφού οι προηγούμενοι δεν πλήρωναν ούτε ευρώ. Επαναδιαπραγματεύτηκε τα δάνεια του Δήμου προς το συμφέρον των πολιτών και σε σχέση με τα υπόγεια δίκτυα κατέβασε το ποσοστό της δικηγορικής εταιρίας απο το 12% στο 5%.

Τέλος, αφήνει αιχμές για το παιχνίδι των εργολάβων, των τραπεζών και των προσαυξήσεων στα έργα, ανάλογα και για το έργο του Δημαρχείου και αναφέεται στα δύο νέα οικόπεδα που φτάνουν στα χέρια του Δήμου και θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος της πόλης.

Κλείνοντας, δηλώνει την εσκεμένη απουσία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης από τα δημοτικά συμβούλια με στόχο να παρεμποδίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.