Τη διάθεση να εξαιρεθούν σύντομα τα ακίνητα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας από το υπερταμείο, έδειξε ο Αθ. Δημάκης

Τη διάθεση να εξαιρεθούν σύντομα, με υπουργική απόφαση, τα ακίνητα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας από το υπερταμείο, έδειξε, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο της πόλης Χρήστο Βρεττάκο

και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, ο γενικός γραμματέας δημόσιας περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών Αθ. Δημάκης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για σήμερα το πρωί στο αρμόδιο υπουργείο, ο γ.γ. του υπουργείου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των παρευρισκομένων.

Σε αυτή, ο Χρήστος Βρετάκος υπογράμμισε την κατηγορηματική αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στην εκποίηση της δημοτικής περιουσίας. Ο γ.γ. συμφώνησε ότι πρέπει άμεσα να εξαιρεθούν τα ακίνητα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, καθώς όπως δήλωσε, σύμφωνα με τον νόμο εξαιρούνται από τη μεταβίβασή τους στο υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μνημεία, μουσεία, νοσοκομεία, δημόσια στάδια, πανεπιστήμια, σχολεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ., τα οποία χρειάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες για τη διεξαγωγή του έργου τους.

Ο ίδιος έδειξε να κατανοεί, όμως, την αναγκαιότητα να οδηγηθούμε, σε συνεργασία με τον Δήμο, σε μια υπουργική απόφαση που θα εξαιρεί τις εν λόγω εκτάσεις. Τέλος, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, μέχρι την οριστική λύση του ζητήματος.