Ο Δήμαρχος Πειραιά στα εγκαίνια νέων κοινωνικών δομών αστέγων

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων των Κοινωνικών Δομών Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στoν Πειραιά.

Στην τελετή παρέστησαν η πρώτη κυρία της Ελλάδος, σύζυγος του εξοχότατου προέδρου της Δημοκρατίας, κα Σίσσυ Παυλοπούλου, ο Δήμαρχος Πειραιά, κύριος Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, ο οποίος με πρωτοβουλία του δημιούργησε τις Δομές, αξιοποιώντας το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής που καλύπτει κυρίως τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων. Παρόντες ήταν ακόμα εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ τον Αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιά ιερέας πατήρ Δανιήλ. Το παιδικό χορωδιακό εργαστήρι της ιστορικής χορωδίας Νίκαιας, παρουσίασε ένα όμορφο μουσικό αφιέρωμα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις νέες κοινωνικές δομές, λέγοντας ότι δεν  μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, γιατί εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης αυτών των δομών, η ανάγκη στέγασης και σίτισης συνανθρώπων μας στην πόλη και στην χώρα.

Εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστεί  η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και να βγούμε  από  τα αδιέξοδα, ώστε να μπορέσει η κεντρική διοίκηση, το κράτος  με την όποια του μορφή,  να προσφέρει στους ανθρώπους δουλειές για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς.

Τόνισε ότι το Κέντρο Αστέγων προϋπήρχε και με την «άριστη συνεργασία που έχουμε επιτύχει,  το ενισχύσαμε», προσθέτοντας ότι στην κρίση  όλοι είναι ευαίσθητοι και αυτό που μετράει είναι η ανθρωπιά.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της UNESCO  Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννη Μαρωνίτη, την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Κούβαρη για την παρουσία τους και τη συμβολή τους, καθώς και την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα  Δούρου, και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη για την εξαιρετική και  πολυεπίπεδη συνεργασία, κάνοντας λόγο γιa το τρίπτυχο: Περιφέρεια – Δήμος –  UNESCO, καθώς  τα χρήματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής. Επίσης, ευχαρίστησε τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Σίσσυ  Παυλοπούλου που με την παρουσία της τιμά όπως είπε και την εκδήλωση και την πόλη. Προανήγγειλε δε, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρευρεθεί στην τελετή των Θεοφανείων  στον Πειραιά, χαρακτηρίζοντάς το πολύ σημαντικό γεγονός.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO  Πειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μαρωνίτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά  κ. Γιάννη Μώραλη για την άριστη συνεργασία και για την παραχώρηση των  χώρων  του Πύργου, για τη διαμόρφωσή τους σε δομές φιλοξενίας αστέγων,  καθώς και τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Σίσσυ  Παυλοπούλου για τη τιμητική παρουσία της στα εγκαίνια.