Γιάννης Πρωτούλης : «Το πρόβλημα της Χωματερής της Φυλής είναι πολύ μεγάλο – δε θα τους αφήσουμε να κρύψουν τα προβλήματα»

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, επισκέφτηκε , επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, το χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής

για να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του υπερκορεσμού της χωματερής  τη μη εναπόθεση απορριμμάτων και το κλείσιμό της, το Σάββατο 9/2. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ο Νίκος Ζαπάντης, υποψήφιος δήμαρχος Φυλής και ο Δημήτρης Τσιουμπρής, μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε ότι πολλά απορριμματοφόρα επέστρεφαν ακόμα και γεμάτα στα αμαξοστάσια των δήμων, ενώ την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι υπάλληλοι της χωματερής είχαν εντολή από την αντιπροέδρο του ΕΔΣΝΑ  να μη συναντηθούν με κανέναν και να απομακρυνθούν από το χώρο. Γι’ αυτό επιστρατεύτηκαν και «φουσκωτοί», υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας «σεκιούριτι», που επιχείρησαν να εμποδίσουν την περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, σε δήλωσή του από το χώρο του ΧΥΤΑ ανέφερε:

«Βλέπουμε όλοι ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η χωματερή της Φυλής (πρώην Α. Λιοσίων) είναι εδώ και χρόνια υπερκορεσμένη. Όλοι οι ειδικοί αναφέρουν ως τελική ημερομηνία την άνοιξη του 2019, δηλαδή σε πολύ λίγες βδομάδες, σε λίγους μήνες.

Η διοίκηση της περιφέρειας Αττικής, 5 χρόνια τώρα, κοροϊδεύει το λαό του λεκανοπεδίου. Προκλητικά, την ίδια στιγμή που οξύνεται αυτό το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων παρουσιάζει ότι μετατρέπεται η Αττική σε «Ριβιέρα»… Πάει πάρα πολύ αυτή η κοροϊδία.

Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα, εδώ και τώρα πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων, εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει ο ωμός εκβιασμός που θέλει να φέρει προ τετελεσμένων το γεγονός της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής πρέπει να κλείσει.

Επίσης, θέλουμε να καταγγείλουμε μια πρωτοφανή συμπεριφορά που αντιμετωπίσαμε σήμερα εδώ, στο ΧΥΤΑ Φυλής, στο οποίο ήρθαμε κλιμάκιο περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μελών του ΕΔΣΝΑ, εργαζομένων, συνδικαλιστών, που δουλεύουν εδώ στη χωματερή, για να ενημερωθούμε, εδώ ακριβώς που οξύνεται το πρόβλημα και όχι στα πολυτελή σαλόνια και στα γραφεία που συνήθως λένε τα ίδια, με τα δελτία τύπου που αναπαράγουν εδώ και χρόνια οι περιφερειακές αρχές.

Με εντολή που δόθηκε από την αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κ.Μπιζά, οι εργαζόμενοι όχι μόνο φοβόνταν να μιλήσουν, αλλά δεν έδειχναν ούτε ποιος είναι ο υπεύθυνος! Κι ενώ υπομονετικά περιμέναμε έναν υπεύθυνο να έρθει να συνεννοηθούμε, ξαφνικά εμφανίστηκαν πέντε “φουσκωτοί” με μία ταμπέλα «σεκιούριτι» για να μας βγάλουν έξω από το χώρο. Αν νομίζουν ότι έτσι θα κρύψουν το πρόβλημα, το οποίο φαίνεται με γυμνό μάτι και τα απορριμματοφόρα φτάνουν μέχρι τη λεωφόρο ΝΑΤΟ, είναι πάρα πολύ γελασμένοι. Έτσι δεν κρύβονται τα προβλήματα. Το μόνο που φανερώνεται είναι η γύμνια τους».